„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Motoru rūkoņa vienoja braucējus no visas Latgales

jūlijā Krāslavā pilsētas svētku laikā aktīva rosība notika arī autokrosa trasē, kur norisinājās Krāslavas kausa 1. posms un Latgales kausa 3. posms autokrosā. Pirmo reizi Krāslavā startēja arī beta bagiji, ar kuriem trasē devās autosporta kluba „Daugavpils” jaunieši.

Šoreiz sacensības izdevās itin spraigas un baudāmas. Visvairāk dalībnieku bija pieteikušies startam „VAZ klasika” grupā. Ar pašu sagatavotajiem spēkratiem startēja 16 jaunieši no Krāslavas un Ludzas.

Jau pirmajā braucienā priekšgalā izrāvās Ludzas sportists Kristaps Savickis, kurš noturēja šo latiņu visu četru sacensību braucienu laikā un rezultātā izcīnīja pirmo vietu. Kristaps mācās Ludzas pilsētas ģimnāzijas 11. klasē un beidzamos divus gadus aktīvi piedalās Ludzas Bērnu un jauniešu centra auto sporta pulciņā, pagūstot pa šo laiku piedalīties piecās autokrosa sacensībās un izcīnīt divas otrās un vienu trešo vietu. VAZ klasika čempions Kristaps atzīst, ka pie automašīnas stūres pirmo reizi sēdies deviņu gadu vecumā un kopš tā laika bija „āķis lūpā”. Pēc vidusskolas jaunietis plāno stāties Robežsardzes koledžā un aktīvi turpināt autosporta gaitas. VAZ klasika sacīkstēs otrajā vietā ierindojās Ludzas braucējs Edgars Istranskis, bet trešo vietu izcīnīja krāslavietis Artūrs Purpišs.

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.