„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Rēzeknē notika folkloras festivāla „Baltica” kulminācija

Divas dienas Rēzeknē skanēja dažādu tautu dziesmas un zibēja koši tautastērpi, amatnieki aicināja pircējus iegādāties viņu izstrādājumus, bet skatītāji labprāt dungoja līdzi pazīstamām melodijām. 18. un 19. jūlijā šeit risinājās starptautiskā folkloras festivāla „Baltica” kulminācija.

Festivāls notiek kopš 1987. gada vienā no Baltijas valstīm, Latvijā „Baltica” norisinājās desmito reizi. Šie ir dažādu tautu tradicionālās kultūras – dziesmu, deju, amatu, rotaļu un leģendu svētki, kuros kaimiņi tiek iepazīstināti ar bagātīgajām tradīcijām. Ik reizi festivālam izvēlas vienu tēmu, vienu filozofiju (piemēram, „Ceļš”, „Zeme”, „Jūra”, „Zīmes”), šogad tas ir „Mantojums”. Kolektīvi un amatnieki ar savu radošo darbību pavēsta publikai, cik svarīgi ir atcerēties senču tradīcijas un nodot tās nākamajām paaudzēm.

Šā gada festivālā Latgali pārstāvēja aptuveni 80 kolektīvi, pasākumi notika Līvānos, Ludzā, Viļānos un Viļakā, dalībnieki uzstājās arī Rīgā un Siguldā.

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.