„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem

Turpinās darbi uz autoceļa Rīga – Daugavpils – Krāslava - Baltkrievijas robeža (A6) Krāslavas novadā (247. - 256. km), kur notiek seguma atjaunošanas darbi. Ātruma ierobežojumi 50 un 70km/h. Satiksme tiek organizēta ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem (vienlaicīgi līdz 2 posmiem, katrs līdz 1 km). Paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks ir 15 min.

 Uz šī paša ceļa turpinās seguma atjaunošanas darbi arī līdzās esošā posmā (256. - 269. km). Šajā objektā pastāvīgu reversīvās kustības posmu nav, bet attiecīgo darbu veikšanas laikā satiksmi regulē regulētāji.

Plānots, ka karstā asfalta izbūves laikā satiksmi tur organizēs luksofori līdz 2 km garā posmā pa vienu joslu ar ātruma ierobežojumu 50 km/h. Paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks – pusstunda.

 Turpinās arī minētā autoceļa (A6) periodiskās uzturēšanas darbi posmā 224. - 232. km. Šonedēļ objektā aktīvi darbi nenotiek, ir atstāts tikai ātruma ierobežojums – 70 km/h.

 Autoceļa Jēkabpils – Rēzekne – Ludza - Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmā no Maltas līdz Rēzeknei ( 73. - 97. km) notiek ceļa segas pastiprināšanas darbi. Ir ieviesti ātruma ierobežojumi, un satiksme tiek regulēta ar ceļa zīmēm. Lai to izbrauktu, nepieciešamas papildu 15 minūtes.

 Autoceļa Jēkabpils – Rēzekne – Ludza - Krievijas robeža (Terehova) (A12) būvdarbu posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei (106. - 114. km) ir seši luksofori un vienā reversīvās kustības zonā satiksme tiek regulēta ar priekšrocības ceļa zīmēm. Spēkā ir arī ātruma ierobežojumi. Jārēķinās ar papildu pusstundu ceļā.

 Uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils - Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij (113. - 134. km) notiek seguma rekonstrukcijas darbi. Ir uzstādīti 11 luksofori un ieviesti ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h. Jārēķinās ar papildu stundu ceļā.

Savukārt šī paša autoceļa 163. km notiek tilta pār Laucesi rekonstrukcija. Satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu un tiek regulēta ar luksoforiem.

 Ceļu remontdarbi norisinās arī uz reģionālās nozīmes ceļiem.

 Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.