„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Ambeļos aicina uz lubu jumta likšanu

1.- 2. augustā Ambeļu pagasta Putānu ciemā, Daugavpils novadā aicinām uz 

Lubu vīru “jam session”* 

un 

Permakultūras mini-festivālu "SOL-MI 2015".

*jam session – improvizēta saspēle

Pareizi uzlikts lubu (jumta skaidu) jumts  stāvot gadus 40 droši, un, ja vēl to pieskata un pielabo, var nostāvēt arī 70 gadus kā likts. Tā stāsta meistari un to pierāda veco māju jumti…

Laipni aicinām jau esošos un vēl topošos skaidu jumtu guru uz teorētiski- praktisko meistarklasi– uzzināt, parunāt, iemēģināt roku un paeksperimentēt.

Tēmas:
1) Pareizs koka ciršanas laiks,
2) Jumšanai derīgās koku sugas,
3) Skaidu/lubu ēvelēšanas praktiskā puse,
4) Praktiskā lubu uzklāšanas tehnoloģija, dažādie stili,
5) Jumta segmateriālu impregnēšana.
Visas aktivitātes notiks reālos kaujas apstākļos, ar īstiem darbarīkiem, uz īstiem jumtiem. Ņemiet līdzi savus āmurus un citus noderīgus instrumentus. Meistarklasi vadīs Meistars Andris Savickis.
Ļoti zinātkāriem entuziastiem tiks dota iespēja ievingrināt roku baļķa tēšanā.

Pasākumu atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina un Latvijas valsts, kā arī Daugavpils novada dome.

**

Tajā pat laikā un vietā aicinam arī uz satikšanos un mainīšanos ar zināšanām permakultūras un labdzīvošanas jomā. Bez skaļiem saukļiem un dārgiem viesiem domubiedru pulkā stāstīt un mācīt viens otram tās lietas, ko paši esam pa labu atzinuši. Sauksim to par mini-festivālu. Savējiem, tiem, kuri vēlas tikties ar līdzīgi domājošiem. Un izbaudīt divas dienas Latgales lauku sētā Ganeņos.

 
Veidosim kopā permakultūras minifestivālu "SOL-MI 2015". 
Vai TU māki vārīt ziepes? Vīt virves? Audzēt pīles pilsētā? - Nāc padalies ar savām prasmēm! 
Vai vari parādīt labu pieredžu bilžu stāstus? Par savu paugurdobi vai gudro siltumnīcu? Pastāstīt par permakultūras notikumiem Latvijā un citzemēs? - Gaidīsim Tavu stāstu!
Neaizmirsti paņemt līdzi savu instrumentu un dziesmu kladi vakarēšanai!
 
Mēs no savas puses piedāvāsim mūsmājā pārbaudītās lietas - raķeškrāsns izveide vasaras virtuvei, siera vārīšanas knifi, ūdens trieces demonstrējumi, augsnes un komposta hromatogrammas izveidi (interesenti var paņemt līdzi sava dārza augsnes paraugus analīžu veikšanai). Kā arī nezāļu pesto, zāļu tējas, "nesankcionētie" kartupeļi. Un iespēja piedalīties lubu (koka skaidu) jumtu likšanas meistarklasē tajā pat laikā un vietā. (skat info mājaslapā).
 
Pasākumi sākas 1.augustā 11:00. Programmu un citu informāciju meklējiet latgola.permakultura.lv
Uz tikšanos Ganeņos.
Ilze (26358845)
 

Uz tikšanos!