„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Ciemos Selicku ģimenes rokdarbu valstībā

Ja vēlaties sagādāt kādam mīļu un reizē praktisku dāvanu, ir vērts ielūkoties Selicku ģimenes rokdarbu darbnīcā-veikaliņā Aglonā, kur plašā klāstā piedāvāti visdažādākie saimnieku un citu pagasta rokdarbnieču darbi. Tagad te var iegādāties arī materiālus, lai varētu pašu rokām uzmeistarot ko skaistu.

Saimnieci Olitu satieku iegrimušu kārtējā adījumā – pašlaik top pūkains džemperis uz pasūtījumu, bet blakus rindā gaida vēl kāds iesākts rokdarbs. Olita atzīst, ka katrai lietai savs laiks atkarībā no noskaņojuma. Vienu dienu sirds velk uz mazuļu zābaciņu adīšanu, citu dienu gribas uzcakot skaistu šalli.

Ģimenes rokdarbu darbnīca pirmo reizi durvis vēra pirms trim gadiem, piedāvājot iespēju visiem rokdarbu entuziastiem un Aglonas viesiem izmēģināt roku adīšanā, tamborēšanā, filcēšanā, tapošanā, pērļošanā un citās rokdarbu tehnikās. Pamazām saimnieki pilnveido savu darbnīcu, tajā parādījušās arī senas stelles, kurās iesākts Olitas austs lupatu deķītis. Uz stendiem izkārtoti saimnieces darinātie rokdarbi – suvenīri, apģērbi, dažādi aksesuāri un rotaslietas. Turpat līdzās arī saimnieka Genādija veidotie koka izstrādājumi – ķeblīši, pamatnes puķu podiem, dārza skulptūriņas, drēbju pakaramie ar Olitas veidoto dekupāžu, pirts izkārtnes, dažādi virtuves piederumi.

Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.