„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

„Preiļu siers” pienu iepērk vairāk

Kamēr vieni glābj uzņēmumu „Latvijas piens” un citi sūdzas par zemajām piena iepirkuma cenām, tikmēr a/s „Preiļu siers” turpina iepirkt pienu par augstu cenu un slēdz līgumus ar jauniem piegādātājiem, „Latgales Laikam” uzsver „Preiļu siera” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts. Viņš ir skarbs, runādams par valsts vīru kurlumu brīžos, kad pārstrādātāji iestājas par vienlīdzīgu attieksmi piena nozarē, un par „Latvijas piena” īpašnieku vēlēšanos domāt par savu kabatu nevis zemnieka labklājību. Un zemnieks arī turpmāk „iebraukšot auzās”, ja uzticēsies kooperatīviem, kuri ir piena pārpircēji nevis piena produkcijas ražotāji.

"Preiļu siers" ir viens no uzņēmumiem, kas gatavojas produkcijas eksportam uz Ķīnu, bet tas ir laikietilpīgs process. "A/s „Preiļu siers” ir ticis tiktāl, ka augustā tiksimies ar firmu pārstāvjiem, lai runātu par konkrētām piegādēm. Mēs Ķīnai piedāvājam augstvērtīgo demineralizēto sūkalu pulveri D-90, ko izmanto bērnu pārtikā," stāsta J.Šņepsts.

Uzņēmuma vadītājs prognozē, ka piena iepirkuma cenas turpinās kristies un daudzi piena iepircēji, sevišķi kooperatīvi, atteiksies no piena, jo nebūs kur to likt. Arī svaigpiena eksports samazināsies.

Visu rakstu lasiet 7. augusta numurā.