„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Sākas tradicionālais pasākums „Tehniskās apskates naktis”

Šogad tradicionālās Tehniskas apskates naktis notiks kā Rīgā, tā arī reģionos; auto pārbaudes pasākumi sāksies šonedēļ Valmierā un ilgs līdz mēneša beigām, kad noslēdzošā Tehniskās apskates nakts būs Daugavpilī. Tehniskās apskates nakts devīze visā Latvijā ir „Mēs par drošu auto!”.

Tehniskās apskates nakts vietas un laiki:

  • Valmierā, E.Lācera ielā 5: sestdien, 8.augustā, no pulksten 19:00;
  • Ventspilī, Ganību ielā 154: piektdien, 14.augustā, no pulksten 19:00;
  • Rīgā, Antenas ielā 2: sestdien, 22.augustā, no pulksten 18:00;
  • Daugavpilī, Kraujas ielā 3A: piektdien, 28.augustā, no pulksten 20:00.

 Pasākumu laikā šajās tehniskās apskates stacijās bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu diagnostika, bet apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas ar satiksmes drošību saistītas aktivitātes un izklaides. Savukārt tie, kuri vēlēsies, varēs veikt arī sava automobiļa tehnisko apskati vai pozitīvas diagnostikas gadījumā – saņemt tehniskās apskates uzlīmi (veicot nepieciešamos maksājumus).

 Pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvības. Tehniskās apskates naktis Latvijā notiks jau ceturto gadu. Iepriekšējā gadā Rīgā un reģionos pārbaudītas gandrīz pusotrs tūkstotis automašīnu.

 „Tehniskās apskates naktis Latvijā norit savstarpējas sapratnes gaisotnē; tās ir guvušas lielu atsaucību un veicinājušas cilvēku izpratni par drošu auto nozīmi satiksmē,” stāsta CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš. „Tehniskās apskates naktis liek autovadītājiem aizdomāties par savu auto reālo tehnisko stāvokli. Daudzi šoferi ir pārsteigti, ka viņa spēkrats realitātē ir sliktāks nekā patiesībā domāts. Pēc auto pārbaudes viņi ieklausās tehniskās apskates darbinieku konsultācijās, ieteikumos un ieplāno tuvākajā laikā savu spēkratu saremontēt. Šādi sadarbojoties mēs visi varam justies drošāk uz ceļiem.”