„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Aicina atbalstīt dzejas un foto albuma "Latgales sirdspuksti" izdošanu

 

 

Kolektīvā ieguldījuma platforma Projektu banka aicina atbalstīt biedrības "Balvu olūts" izveidotā dzejas un foto albuma "Latgales sirdspuksti" izdošanu. Albumā ir apkopoti 150 Latgales dzejnieku un fotogrāfu darbi - dzeja gan latviešu, gan krievu, gan latgaļu un pat baltkrievu valodā, pastāstīja bierības "Balvu olūts" valdes priekšsēdētāja Zane Arnicāne. Daugavpils pilsētu un Daugavpils novadu šajā albumā pārstāv: Stepanīda Miloseviča, Tamāra Gordina, Nataļja Aļehno, Aļona Annišineca, Linards Onzuls, Jevgēnijs, Golubevs, Lidija Vasaraudze, Tatjana Anna Ruskule, Tamāra Trutjko, Staņislavs Volodjko, Faina Osina, Anatolijs Gappers.

Biedrības "Balvu olūts" valdes loceklis Uldis Arnicāns par "Latgales sirdspukstiem" saka: „Liels prieks, ka darbā spējām apvienot autorus ar dažādiem uzskatiem un tautībām no visiem 20 Latgales novadiem, tādejādi atspoguļojot visas Latgales daudzpusību un krāsainību.."

 Šobrīd albuma "Latgales sirdspuksti" izdošanai nepieciešamie līdzekļi tiek vākti kolektīvā ieguldījuma platformā Projektu banka (www.projektubanka.lv). Līdz ar to, ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja ieguldīt kādu eiro albuma tapšanā. No 4600.00 EUR grāmatas izdošanai nepieciešami vēl 2600.00 EUR. Par šo summu tiks iespiesti 1000 albumi, no kuriem 500 albumi nonāks Latgales skolu, pagastu un pilsētu bibliotēkās, savukārt pārējie 500 eksemplāri nonāks autoru, atbalstītāju un pašvaldību īpašumā.

 Atbalstot "Latgales sirdspuksti" izdošanu Projektu bankas vietnē https://projektubanka.lv/projects/albumslatgalessirdspuksti, ikviens, kurš ieguldīs 15 eiro, saņems vienas grāmatas eksemplāru pa pastu vai kādā no grāmatas atklāšanas pasākumiem, ieguldot 50 eiro jūsu vārds un uzvārds vai uzņēmuma logo tiks iekļauts grāmatas titullapas atbalstītāju sarakstā.