„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

"Dzeguzīte" Daugavpilī ieskandina „Muzikālo augustu”

 

 

Ar muzikāliem pārsteigumiem Daugavpilī ienācis augusts, turpinot pirms diviem gadiem aizsākto tradīciju - pasākumu sēriju „Muzikālais augusts Daugavpilī”.

No 6. līdz 27.augustam pilsētā skanēs visdažādākā stila mūzika – gan klasiska un džezs, gan instrumentālā un vokālā mūzika.

6.augustā "Muzikālo augustu" ieskandināja Latvijas radio bērnu vokālas ansamblis "Dzeguzīte", kurš šogad nosvinēja 45 gadu jubileju. Septiņi "dzeguzēni" pārsteidza klausītājus ar plašu programmu, kurā skanēja iemīļotas Raimonda Paula dziesmas.   

Muzikālā augusta ieskaņā koncertēja arī Artūra Novika Džeza skolas vokālā grupa „Jazz Island” no Viļņas, kas izpildīja klasisko džeza mūziku, smalki aranžētas lietuviešu tautasdziesmas un pasaules populāro mūziku a-cappella. Pērn „Jazz Island” saņēma zelta medaļu Pasaules koru olimpiādē, kas notika Rīgā, bet šogad grupai piešķirta Lietuvas Kultūras ministrijas balva „Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Pēc abu kolektīvu muzikālajiem priekšnesumiem Francijas institūts Latvijā piedāvāja noskatīties brīvdabas kino.

Muzikālā augusta pasākumi turpināsies jau 13. augustā ar Lanas Frančeskas un viņas kolektīva „Amber Sounds Quartet” uzstāšanos

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Dziedātāja viesosies Daugavpilī ar koncertprogrammu „Klasika un jaunais labākais”, kurā skanēs labākās dziesmas no Amerikas retro klasikas, kā arī mūsu pašu Raimonda Paula jau labi zināmas un pavisam jaunas melodijas. Jāpiebilst, ka Lana Frančeska ir 27 gadus veca rīdziniece no Latgales, kura savulaik pabeigusi Daugavpils mūzikas koledžu un Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolu, augstāko izglītību mūzikas un teātra nozarē ieguvusi Glāzgovas Universitātē Skotijā.

Šajā pašā dienā Daugavpilī viesosies arī kameransamblis „Subtilu-Z” no Viļņas, kas dažādu tautu, žanru un gadsimtu mūziku pasniedz atraktīvā, netradicionālā veidā.