„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Autovadītāju ievērībai - Aglonas apkārtnē svētku laikā tiks slēgta tranzītsatiksme

Šonedēļ turpinās svētceļnieku gājieni uz Aglonu, tāpēc aicinām autovadītājus un kājāmgājējus būt uzmanīgiem un cienīt citam citu.

 Lai nodrošinātu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieku drošību, sākot no trešdienas 12. augusta plkst. 17.00 līdz sestdienas, 15. augusta plkst. 18.00 tiks slēgta tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē. Tie ir šādi:

-          P60 Dagda–Aglona posmā Sloboda–Aglona;

-          P62 Krāslava–Preiļi–Madona posmā no Krāslavas līdz krustojumam ar autoceļu A13 Rēzekne–Daugavpils;

-          V636 Krāslava–Izvalta–Šķeltova–Aglona posmā Šķeltova–Aglona;

-          V745 Jaunaglona–Aglona;

-          V762 Aglona–Višķi.

Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot:

-          P57 Malta–Sloboda;

-          V744 Kastīre–Kategrade–Kameņeca–Kapiņi;

-          V610 Jaunokra–Grāveri.

Uz satiksmes autobusiem šie ierobežojumi neattieksies.

 Uz autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva)RēzekneDaugavpilsLietuvas robeža (Medumi) posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij ir satiksmes apgrūtinājumi dēļ būvdarbiem un tā tiek regulēta ar 11 luksoforu posmiem. Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot P64 Višķi–Nīcgale; A6 posmu Daugavpils–Krāslava un P62 posmu no Krāslavas līdz Aglonai.

 Latgalē būvdarbi turpinās arī Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē. Ludzas virzienā posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu pusstundu, arī remontposmu uz Daugavpils šosejas (A6) no Daugavpils līdz Krāslavai var šķērsot pusstundā.

 Seguma atjaunošanas būvdarbi ir uzsākti arī Daugavpils šosejas (A6) posmā no Lielvārdes kapiem līdz Dzelmēm (57.-67. km). Tur vismaz divos remontposmos satiksme tiek organizēta ar būvnieka norīkotiem regulētājiem. Līdzīgi satiksme ir organizēta arī darbu zonā pie Skrīveriem. Daugavpils šosejā remontdarbi norisinās arī pie Jēkabpils, Daugavpils un Krāslavas.

Vēršam uzmanību, ka seguma atjaunošanas būvdarbi notiek posmā no Bunčiem līdz Tīnūžiem (12.-21. km) autoceļā Ulbroka–Ogre (P5), kas savieno Rīgu ar Tīnūžu–Kokneses ceļu. Satiksme tur tiek organizēta ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem.

 Turpinās būvdarbi Tallinas šosejas posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, kā arī no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur šonedēļ ir astoņi luksoforu posmi un paredzamais posma šķērsošanas laiks ir pusstunda vai vairāk.

 Savukārt autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) remontposmā satiksme tiek organizēta ar septiņiem luksoforu posmiem un ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

 Ievērojami satiksmes ierobežojumi saglabājas uz Liepājas šosejas (A9), kur darbi notiek kopumā uz vairāk kā 70 kilometriem ceļa:

-          no Lielupes tilta līdz krustojumam ar Jelgavas–Tukuma ceļu (24.-38. km) autovadītājiem jārēķinās ar astoņiem luksoforu posmiem un lieku pusstundu ceļā. Satiksme pār Lielupi ir organizēta pa pagaidu tiltu ar luksoforiem pa vienu joslu;

-          no Apšupes dzelzceļa pārvada līdz Anneniekiem (39.-60. km) pašreiz ir četri luksofori un autovadītājiem ir jārēķinās ar papildu 40 minūtēm; būvdarbi tur notiek arī naktīs;

-          no Kaķeniekiem 10 km posmā Blīdenes virzienā (64.-75. km) satiksme organizēta ar ceļa zīmēm;

-          no Durbes līdz Grobiņai (163.-186. km) ir viens posms ar luksoforiem;

-          arī no Grobiņas līdz Liepājai (188,9.-191,7. km) satiksmi vienā posmā regulē ar luksoforiem.

 Būvdarbi ir izvērsti arī uz Klaipēdas šosejas (A11) posmā no Nīcas līdz Rucavai. Tur autovadītājiem jārēķinās ar 13-14 luksoforu posmiem, kā arī papildu pusotru stundu ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa (P113).

 Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.