„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Pie Aglonas Dievmātes dodas pirmo reizi

Māsas Evelīna un Laila Artimovičas 11. augustā kopā ar citiem Daugavpils Svētās Dievmātes Marijas un Svētā Pētera ķēdēs draudzes ticīgajiem devās uz Aglonu, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas svētkos. Viņas to dara pirmo reizi.

„Vēlos pārbaudīt savus spēkus un atpūsties garīgi, tāpat ikdienā ir sakrājušies dažādi smagi sīkumi, kas, ceru, svētceļojumā pazudīs, un es kļūšu mierpilna,” tā „Latgales Laikam” svētceļojuma mērķi pamatoja 14 gadus vecā Laila. Evelīna, kurai tieši 11. augustā bija desmit gadu jubileja, vēlas, lai šī diena paliktu spilgti atmiņā uz mūžu, tāpēc kļuva par svētceļnieci. Meitenes mugursomās bija ielikušas ūdeni, sviestmaizes, prāvesta dāvināto grāmatu, kā meitenēm jāizkopj garīgums. Lailu un Evelīnu pavadīja mamma, viņa palika mājās auklēt trešo meitiņu, bet, kad paaugsies arī viņa, uz Aglonu dosies visa ģimene.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.