„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Pirmā kalpošana - pie Aglonas Dievmātes altāra

Daugavpilietis Juris Skutels 31. maijā tika iesvētīts par katoļu Baznīcas priesteri, viņš noturēja primīcijas Svētās Mises Latgales un citu novadu dievnamos, bet jūlija nogalē Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis viņu nozīmēja vikāra (draudzes prāvesta palīga) amatā Aglonas bazilikā.

Priesteris Juris uz Aglonu devās ar teoloģiskām zināšanām, ka Dievmāte ir īsākais ceļš pie Jēzus un ka Dievam ir svarīgas visas lūgšanas, sevišķi tās, kas ir veltītas Jaunavai Marijai.

Ar kādām sajūtām, atziņām jaunais priesteris kalpo pie Aglonas Dievmātes altāra? „Esmu patiesi priecīgs sākt savu priesterisko kalpošanu tieši Aglonas bazilikā, kur pirms sešiem gadiem Aglonas Dievmātei es uzticēju savu aicinājumu, lūdzot, lai Viņa parūpējas par to. Nu man ir dota iespēja pie Viņas doties katru dienu, uzticot viņai savas un citu vajadzības.”

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.