„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Latvija ir folkloras lielvalsts!

Latvija ir folkloras lielvalsts!

No 25. līdz 30. augustam Uzbekistānā norisināsies vērienīgs, starptautisks mūzikas festivāls “Sharq taronalari”, kas pulcēs dalībniekus no vairāk kā 50 valstīm, tajā skaitā ASV, Alžīrijas, Austrijas, Bangladešas, Beļģijas, Kostarikas, Irānas, Japānas, Nepālas, Krievijas u.c.

Tas ir lielākais Centrālās Āzijas X jubilejas festivāls un Latviju tajā pārstāvēs 2 grupas - "Laimas Muzykanti" un "Iļģi".

Kā pastāstīja grupas „Laimas Muzykanti” līderis Artūrs Uškāns: "Ar divām grupām šajā festivālā tiek pārstāvētas tikai 3 valstis – Krievija, Ķīna un Latvija. Tā nu sanāca, ka mūs uz šo pasākumu uzaicināja Uzbekistānas vēstnieks Latvijā, bet "Iļģus" - Latvijas vēstnieks Uzbekistānā. Domāju, tā tomēr nav kļūda, ka Latvija ir pieskaitīta pasaules lielvalstīm – lai arī teritorija mums nav liela, folkloras jomā mēs tiešām esam lielvalsts”, pasmaida Artūrs.

Komentāri

20.08.2015 16:26
**
Latvijas vēstniekam pašam ir ļoti folkloristiskas saknes