„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.1 °C
apmācies

Jauniešu kora BALSIS koncertsērija DAUGAVAS BALSIS 20.–23.augusts

 

Iesākot savu 29. sezonu, Jauniešu koris BALSIS jau piekto gadu dosies ceļā, lai turpinātu 2011. gadā sākto koncertsēriju DAUGAVAS BALSIS, kuras mērķis ir vairāku gadu laikā izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs. Līdz šim koris sniedzis jau 28 koncertus abos Daugavas krastos.

Šoreiz koncertsērija sāksies Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un noslēgsies ar koncertu Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā Kalna ziedi. Koris saviem klausītājiem sagatavojis 4 dažādas programmas, kur katra tiks piemērota kādai no 9 koncertvietām. Skanēs Dziesmu svētku klasika, mūsdienu latviešu autoru sakrālā mūzika, kā arī Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikls Dziesmas par Latvijas upēm.

 

Īpašs notikums būs koncerts Oliņkalna pilskalnā, uz salas Daugavas viducī. Tur ir saglabājusies estrāde, kur vēl 1957. gadā svinēja Dziesmu svētkus. Klausītāju ērtībām tiks sagādātas laivas nokļūšanai uz salu no Daugavas labā krasta, Klintaines pagasta Stukmaņiem. Arī uzstāšanās Likteņdārzā pie Kokneses korim ir jau laba tradīcija. Šoreiz, ja būs augsts ūdens līmenis, koncertu koris dziedās no upes. Būs arī iespēja apkopt kora kopīgiem spēkiem iestādīto Jāzepa Vītola pīlādzi. Ieeja dārzā par ziedojumiem.

 

DAUGAVAS BALSIS skanēs:

Ceturtdien, 20.augustā

11:00 Krustpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā

 

20:00 Gostiņu evaņģēliski luteriskajā baznīcā

Piektdien, 21.augustā

14:00 pie Pļaviņu novada kultūras centra

 

18:00 Oliņkalna salas Dziesmu svētku estrādē, Izlaistie Dziesmu svētki

 

21:00 Vīgantes dabas parkā pie Dieva auss

Sestdien, 22.augustā

12:00 Seces evaņģēliski luteriskajā baznīcā

 

18:00 Likteņdārza amfiteātrī

Svētdien, 23.augustā

11:10 Kokneses evaņģēliski luteriskajā baznīcā

 

16:00 Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā Kalna ziedi

Ieeja koncertos bez maksas.

 

Koncerti jau tradicionāli notiek pateicoties KKF atbalstam.

Paldies Krustpils, Pļaviņu, Jaunjelgavas, Kokneses un Aizkraukles novadiem, Klintaines, Staburaga un Seces pagastiem, draudzēm un labiem ļaudīm par atbalstu un palīdzību organizēšanā.

 

Uz tikšanos un sabalsošanos vienā vai otrā Daugavas krastā!