„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Pirmo reizi notiks “Riga City race”

 

 

Pagarināta sprinta distance ir lielisks veids, kā baudīt aizraujošo sprinta orientēšanos un iepazīt pilsētu neparastā veidā. Pasaulē šis orientēšanās distances veids ir plaši izplatīts un pilsētas sacensības notiek Londonā, Antverpenē, Porto un citur, kur tās kļūst arvien populārākas un pulcē simtiem dalībnieku.

Kārta ir pienākusi arī Rīgai, kurā šāda tipa orientēšanās sacensības pirmo reizi notiks 29.augustā. Sacensības rīko O! Latvija sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamenta atbalstu.

Ķīpsalā, kas ar savu interesanto apbūvi piedāvā interesantus izaicinājumus orientieristiem, Riga City race ietvaros tiks piedāvātas dažādas distances, piemērotas visiem vecumiem un meistarības līmeņiem.

Sacensību galvenais organizators Matīss Ratnieks saka: “Pilsētas sacensību formāts ne velti ir izpelnījies popularitāti visā pasaule’- tā ir aizraujoša orientēšanās distance, kura ir pietiekami gara, aptuveni 5-7km, lai iepazītu norises pilsētu. Šīs sacensības rīkojam ar domu par turpmākajiem gadiem, kad sakarā ar Pasaules roganinga čempionātu, Pasaules čempionātu un Pasaules veterānu čempionātu Latvijā ieradīsies ļoti daudz orientieristu no ārzemēm un mēs vēlamies piedāvāt viesiem iespēju iepazīt Rīgu ar orientēšanās karti rokās.”

Vairāk informācijas par sacensību norisi var atrast mājaslapā cityrace.lof.lv, kurā iespējams arī pieteikties sacensībām. Lētāka pieteikšanās ir līdz 23.augustam, taču pieteikumi tiks pieņemti līdz pat 27.augustam.

 

Notikums Facebook: https://www.facebook.com/events/449138658602471/