„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Aicina uz leļļu festivālu Preiļos

 

Leļļu pasaku valstības - muzeja īpašniece Jeļena Mihailova Preiļu novada svētkos saņems divkāršu dāvanu -- Goda pilsones titulu un pirmo starptautisko leļļu festivālu „Leļļu vasara Preiļos”, kas notiks no 21. līdz 23. augustam.

„Latgales Laikam” leļļu māksliniece pauda prieku, ka Preiļu novada pašvaldība ir novērtējusi viņas darbu un rīko autorleļļu svētkus, jo gan preilēnieši, gan ciemiņi varēs ne tikai iepazīt lelles, bet arī radoši darboties kopā ar talantīgiem Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Nīderlandes, Igaunijas leļļu māksliniekiem. „Par leļļu festivālu krietni agrāk runāja uzņēmēja Ingūna Zīmele, un šovasar pašvaldība īstenos šo ideju. Leļļu festivāli parasti notiek lielās metropolēs. Tas ir milzīgs ieguvums Preiļiem, novadam, Latvijai, ka festivāls notiks Preiļos. Lelles popularizēs mūs. Tā kā pazīstu daudzus leļļu māksliniekus, šo festivālu palīdzu rīkot ar vislielāko prieku”

Preiļu kultūras namā būs gan radošās darbnīcas, gan leļļu izstāde. Varēs redzēt, kā top metāla, vilnas, porcelāna, tekstila, koka, dažādu ikdienā pierastu materiālu lelles, ļausimies pārsteigumam, ka arī vīrieši prot darināt lelles. Mazajiem bērniem būs īpašas meistarklases. Skatītāji varēs ielūkoties mākslinieku darbnīcā, varēs izbaudīt, ka leļļu māksla ir daudzveidīga, krāsaina, emocionāla.

Visu rakstu lasiet 21. augusta numurā.