„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Daugavpilij būs sava tūrisma aģentūra

 

Daugavpils plāno no 2016. gada 1. janvāra atvērt jaunu struktūrvienību – Tūrisma informācijas un attīstības aģentūru. Attiecīgs lēmums tika pieņemts 20. augustā pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē.

Karstas diskusijas šis jautājums neizraisīja, un 27. augustā, domes sēdē, tiks pieņemts galīgais lēmums.

Aģentūras galvenais mērķis – pilnveidot pilsētas iespējas tūrisma jomā. Pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka tūrisma jomā pilsēta uzlabo savas iespējas, bet vienotas organizācijas, kura to uzraudzītu un risinātu problēmas, nav.

Tūrisma informācijas centru (TIC), kas ir sabiedriska organizācija, izveidojušas divas – Daugavpils novada un Daugavpils pašvaldība. Centra budžets ir 28 000 eiro gadā (55% finansē pilsēta, 45% -- novads). Tā galvenais mērķis ir informācijas izplatīšana, bet ar šīm funkcijām ir par maz, lai popularizētu Daugavpili un piesaistītu tūristus. TIC tiks likvidēts, novada domes piekrišanu pilsēta jau ir saņēmusi.

Aģentūru vadīs direktors, kurš tiks iecelts uz pieciem gadiem, saskaņā ar izstrādāto nolikumu. Viņam būs jāizstrādā attīstības stratēģija un turpmāk jāatskaitās par paveikto darbu. Viens no tuvākajiem mērķiem, ar kuru būs jāstrādā aģentūrai, -- tūrisma maršrutu izstrāde.

 

Par aģentūras daļu kļūs Daugavpils cietokšņa informācijas un kultūras centrs, bet cietokšņa „komandants” būs jaunās struktūras direktora vietnieks.

Jauno struktūrvienību paredzēts izvietot Vienības namā, Ģimnāzijas ielas pusē telpās pie bijušā grāmatu veikala „Globuss”.