„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Piensaimnieki prasa kompensācijas un sola protestēt

 

Valsts ir atbildīga par krīzi piena nozarē, tāpēc valdībai ir jāizmaksā kompensācija un jāatceļ nodokļu nokavējuma maksa uz gadu, tāpat jāvienojas ar bankām par kredītu brīvdienām jeb kredītu pamatsummas atmaksāšanas atlikšanu uz krīzes laiku un jāaizver robežas importa piena produktiem. Par to 21. augustā Daugavpils rajona Lauksaimnieku apvienības sanāksmē vienojās Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu novadu piensaimnieki, šīs prasības tiks iesūtītas vēstulē Valsts prezidentam, Ministru prezidentei, Saeimai, zemkopības ministram un Latvijas Zemnieku federācijai.

Vēstulē teikts, ka zemnieki atbildi gaidīs līdz 1. oktobrim, tad piensaimnieki atkal sanāks kopā, lai lemtu, ko darīs tālāk.

 

Maigurs Krievāns, Daugavpils rajona Lauksaimnieku apvienības vadītājs, atzina, ka šī brīža valsts piešķirtais atbalsts 7,6milj. eiro par šķirnes slaucamo govju produktivitāti ir nepietiekams. „Tā ir nauda mutes aizvēršanai. Bet pati problēma -- zemā piena iepirkuma cena -- netiek risināta."

Visu rakstu lasiet 25.augusta numurā.