„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

Daugavpilī notiks šī gada noslēdzošais „Tehniskās apskates nakts” pasākums

 

 

Piektdien, 28.augustā Daugavpils CSDD nodaļā, Kraujas ielā 3A no plkst.20:00 līdz 01:00 notiks šī gada noslēdzošais „Tehniskās apskates nakts” pasākums. Tā devīze – „Mēs par drošu auto!”. Līdzīgi pasākumi šogad notikuši Valmieras, Ventspils un Rīgas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļās, kurās pārbaudīti gandrīz 1500 automobiļi. Tehniskās apskates naktspasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvības.

Pasākuma laikā Daugavpils tehniskās apskates stacijā bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu tehniskā stāvokļa diagnostika. Tie, kuri vēlēsies, varēs veikt arī sava automobiļa tehnisko apskati un saņemt uzlīmi, veicot nepieciešamos maksājumus kasē.

Svarīgi:

  • iepriekšēja pierakstīšanās uz auto diagnostiku nav plānota;
  • bezmaksas diagnostika tiks piedāvāta tikai vieglajiem auto ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām; motocikliem diagnostika netiks veikta;
  • gadījumā, ja tehniskās apskates darbinieki diagnostikas laikā norāda uz būtiskiem auto defektiem, atļauja piedalīties ceļu satiksmē jeb tehniskās apskates uzlīme automašīnai netiks anulēta. Tomēr CSDD aicina šoferus viņu braucamajiem konstatētos auto bojājumus tuvākajā laikā novērst, lai satiksmē piedalītos ar drošiem auto.

Izglītojoši – izklaidējošās aktivitātes:

  • Opā Kāp Laukā jeb kāpēc auto jālieto drošības josta un kā pareizi izkāpt no apgāzta auto;
  • Pit Stop sacensības jeb riteņu maiņa;
  • iepazīšanās ar elektromobiļiem;
  • spīdveja klubs „Lokomotīve”;
  • vēsturisko spēkratu parāde.

Tehniskās apskates nakti Daugavpilī organizē CSDD sadarbībā ar SIA „Autests”.

 

Par Daugavpils tehniskās apskates darba rezultātiem

Daugavpils pēc Rīgas ir otra lielākā tehniskās apskates stacija Latvijā, kurā pērn tika pārbaudīti gandrīz 47 tūkstoši automobiļu (46 518). Dienā Daugavpils tehniskās  apskates stacija vidēji apkalpo 314 klientus. Pirmo reizi tehnisko apskati Daugavpilī iziet 58.62% automobiļu (Latvijā šis rādītājs ir 59,2%). Visvairāk –  trešdaļa  automobiļu, Daugavpils tehniskās apskates stacijā 2014.gadā tika „izbrāķēti” par būtiskiem bojājumiem balstiekārtā (palielinātas brīvkustības buksēs, sailentblokos, balstšarnīros), gandrīz ceturtajai daļai auto bija nenoregulēti vai nedegoši lukturi un katram piektajam transportlīdzeklim konstatētas problēmas bremžu sistēmas darbībā. Vidēji katru darba dienu Daugavpilī kādam automobilim tiek liegts piedalīties satiksmē bremžu sistēmas darbības traucējumu dēļ, kas ceļu satiksmē ir ārkārtīgi bīstami. 

 

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa