„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Preiļos vēlas atjaunot pili un izveidot rekreācijas centru

 

Preiļu novada dome augusta sākumā rīkoja sabiedrisko apspriešanu par Veselības uzlabošanas un rekreācijas centra izveidošanu, pašvaldība plāno atjaunot arī Preiļu pils pirmo stāvu. Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda „Latgales Laikam” atzina, ka abas ēkas, kas šobrīd stāv tukšas, iegūs labu saturu.

Pašvaldība jau iegādājusies bijušo pirts un baseina kompleksu Preiļos (aptuveni 3000 m2), kur plāno izveidot rekreācijas centru, piesaistot vietējos uzņēmējus un ieguldot Latgales programmas līdzekļus, kas paredzēti degradēto teritoriju sakārtošanai.

 

Preiļu novada pašvaldība augustā izsludinās iepirkumu par Preiļu pils jumta, sienu un pirmā stāva rekonstrukciju. Maruta Plivda pastāstīja: „Pašvaldība katru gadu iegulda naudu pils uzturēšanā, lai kādam neuzkristu ķieģelis uz galvas. Mēs uzskatām, ka tagad ir pienācis laiks pili pakāpeniski atjaunot”

Visu rakstu lasiet 25. augusta numurā.