„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Daugavpilī tagad ir vienojošs „Berlīnes mūris”

 

Daugavpilī nu ir par vienu vides objektu vairāk – Lāčplēša un Stacijas ielas krustojumā izveidota kultūras mantojuma grafiti galerija.

Pussabrukušais žogs ne visai pievilcīgā pilsētas nostūrī ieguvis otru dzīvi – tagad tas ārēji atgādina Berlīnes mūri, taču tam ir pavisam cita misija – nevis šķirt, bet vienot cilvēkus.

Grafiti galerija tapa starptautiskā projekta „Nost ar stereotipiem – zīmē grafiti” („Let’s break stereotypes – draw graffiti”), ko īstenoja Daugavpils jaunatnes apvienība un vācu biedrība „Erfolg” ar programmas „Erasmus +” atbalstu. Daugavpilī ieradās jaunieši no Bulgārijas, Čehijas, Austrijas un Rumānijas, kopā ar dalībniekiem no Latvijas projekts vienoja 30 puišus un meitenes.

Projekta koordinatore Natālija Polovaja pastāstīja „Latgales Laikam”, ka galerija izveidota kā dāvana Daugavpils jubilejā. Pilsētā jau ir viens grafiti – galerija netālu no cietokšņa gar Šuņicas upīti uzņēmuma „Daugavpils ūdens” teritorijā. Nepievilcīgas un nesakoptas teritorijas tiek izvēlētas speciāli, lai tās atsvaidzinātu un atgādinātu sabiedrībai un pilsētas vadībai par nepieciešamību tās labiekārtot un sakopt.

Jaunās galerijas tēma – dažādu valstu kultūras mantojums.

Visu rakstu lasiet 28. augusta numurā.