„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Reāla darbība Križos tik drīz nesāksies

 

Gaļas kombināts, 12. maršruta autobuss – tās ir pirmās asociācijas, kas rodas, ierunājoties par Križu mikrorajonu. Blakus vēl atrodas teritorija, kas pilsētas plānā paredzēta mājdzīvnieku kapsētai, taču par šo biznesa veidu neviens nav izrādījis interesi.

Un nu Križiem kārtējo reizi atkal pievērsta uzmanība. 23. jūlijā tika pieņemts lēmums par lokālā plāna izstrādāšanu degradēto teritoriju likvidēšanai Viršu ielas rajonā. Runa ir par teritorijas daļu, kurā savulaik atradās gaļas kombināts. Uzņēmums jau sen iztiek ar daudz mazākām platībām, bet par kādreizējo vērienīgumu liecina ķieģeļu ēku karkasi, izrakņāti zemes gabali ar daļēji demontētām dzelzsbetona konstrukcijām.

Ķieģeļu lauskas, armatūra, plātņu atliekas, nedaudz dziļāk stihiski krājas atkritumu kaudzes – šāda aina paveras, piebraucot tuvāk Križiem.

Lēmuma pieņemšana un atļauja izstrādāt lokālo plānu nozīmē, ka konkursā tiks noskaidrots uzvarētājs, kurš arī izstrādās minēto plānu. Dokumentā būs noteikts, ko drīkst darīt šajā teritorijā.

Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Sergejs Trošimovs paskaidroja, ka pēc dokumentu pieņemšanas teritorijā varēs veikt jauktu apbūvi. Uzsvars tiek likts uz ražošanas būvēm, bet ne vairāk kā 40% no visas teritorijas, ņemot vērā, ka blakus atrodas dzīvojamais mikrorajons.

„Plāna pieņemšana saistīta ar interesi, ko izrāda potenciālie investori, kuri ir gatavi ieguldīt savus līdzekļus, bet tikai tad, ka pašvaldība piedāvās infrastruktūru. Konkrēti nav zināms, kas tās par ražotnēm, bet, tā kā blakus atrodas dzīvojamai mikrorajons un ezers, maz ticams, ka tā varētu būt smagā rūpniecība,” saka S. Trošimovs.

Visu rakstu lasiet 28. augusta numurā.