„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Saskaņas skola gaida pārcelšanos

 

Saskaņas pamatskolas jaunajai direktorei Jeļenai Vucēnai bija pavisam maz laika, lai iedziļinātos sava amata nianses, bet, pēc viņas teiktā, aizvadītajās divās nedēļās radusies sajūta, ka viņa jau sen veic administratīvo darbu – tik ļoti viņa jūt savas komandas un skolas atbalstu.

Jeļena Vucēna šajā skolā desmit gadus strādāja par mūzikas skolotāju, bija klases audzinātāja, tāpēc viņa sen pazīst pedagogus un vecākus, jūtas šeit, kā mājās. Agrāk viņas darba vieta bija 9. vidusskola, turklāt Jeļena ir Mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja. Laiks skrien ātri, saka direktore, viņas pedagoģiskais stāžs ir 28 gadi.

Tikko beigusies skolas pieņemšana, un jaunā direktore ar gandarījumu atzīmē, lai arī ir risināmas problēmas, iestāde ir gatava jaunajam mācību gadam. Galvenais – klases ir nokomplektētas, bērnu ir daudz, arī pedagogu pietiek. Pašlaik Saskaņas pamatskolā ir 481 audzēknis, divās pirmajās klasēs ies 61 bērns. Darbā skolā pieņemti četri jauni pedagogi (informātikas, matemātikas un mūzikas skolotāji).

Pēc pagājušā mācību gada rezultātiem Saskaņas pamatskola atrodas pirmajā vietā mazo skolu reitingā, un šo augsto līmeni jaunā direktore gatavojas saglabāt arī turpmāk.

Visu rakstu lasiet 28. augusta numurā.