„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Skaistas sākumskolā šogad atvērta papildu klase

Vēl šopavasar, runājot par izglītības reformu skartajām Krāslavas novada mazajām skolām, Skaistas sākumskolas liktenis rādījās drūmās krāsās. Tobrīd skola ar 8 audzēkņiem bija skaitliski vismazākā visā valstī, tāpēc pastāvēja reāli draudi skolu slēgt. Taču jaunajā mācību gadā skola atkal vērs vaļā durvis, turklāt diezgan optimistiskā noskaņojumā, jo izdevies izveidot pirmo klasi, kurā šogad mācīsies 7 bērni, turklāt vienas klases vietā šogad būs divas sākumskolas klases – pirmā un trešā.

Tas ļāvis izveidot papildu darba vietu skolotājai Sandrai Matejai, kuras meitiņa arī sāks iet šīs skolas pirmajā klasē.

Lai arī pieciem skolas pedagogiem atalgojums par darbu nav liels, taču prieks esot, ka vispār ir darbs. „Protams, mums nav pietiekoši stundu fakultatīviem un pulciņiem, taču mūs atbalsta pašvaldība, paši katru gadu rakstām projektus. Turklāt mēs šeit esam drošībā un programmu apgūstam, par ko liecina trešās klases valsts pārbaudes darbi,” saka skolas direktors Edvīns Vecelis.

Visu rakstu lasiet 1. septembra numurā.