„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Daugavpilieši skatīs pilsētu fotogrāfa acīm

Fotogrāfu Juriju Dunaiski ļoti reti var redzēt bez fotoaparāta, vienīgi tad, kad viņš atklāj savu personālizstādi un pats kļūst par fotografēšanas objektu. Šoreiz Jurija Dunaiska izstāde „Skats caur objektīvu” atklāta Latgales centrālās bibliotēkas abonementā.

Jurijs ir sens mūsu kolēģis, kopā strādājam pasākumos Daugavpilī un apkaimē, iemūžinot dažādu pasākumu svarīgākos brīžus. Jurijs saka, ka viņam, protams, vislabāk patīkot fotografēt priecīgus notikumus, kad cilvēki priecājas, kad ir kopā. Taču fotokorespondenta darbā ir arī skumji brīži, kad notiek avārijas, ugunsgrēki, smagi slimo cilvēki. Taču priecīgu notikumu vienmēr ir vairāk, un tas dod stimulu strādāt. Savu darbu fotogrāfs nemainītu ne pret kādu citu, jo tā nav rutīna, darbs ir interesants katru dienu.

Šogad Jurijs Dunaiskis svin nopietnu savas profesionālās darbības jubileju – tieši pirms trīsdesmit gadiem viņš sāka strādāt fotoateljē, pēc tam – daiļrades namā, Daugavpils izdevumos.

Visu rakstu lasiet 8. septembra numurā.