„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Sākusies biļešu tirdzniecība uz „Laimas Muzykantu” jubilejas lielkoncertiem

Etnoroka grupa „Laimas Muzykanti” savā jubilejas gadā nāk pie klausītājiem ar jaunu koncertprogrammu „Atdot tautai tautasdziesmu”.

Tikko atgriezusies no lielākā Centrālās Āzijas mūzikas festivāla „Sharq Taronalari” Uzbekistānā, etnoroka grupa „Laimas Muzykanti” izsludina 20 gadu jubilejas koncertu sēriju Latvijā.

Koncertos piedalīsies arī grupas ilggadēja dalībniece, Latvijas etnomūzikas personība Kristīne Kārkle – Puriņa, bet īpašo viesu statusā būs 80.- 90. gadu ārtroka leģenda - grupa „Elpa”, kuras dalībnieki šogad atkal ir apvienojušies tikai dažiem koncertiem.

No 8. septembra biļetes uz koncertiem ir pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs!

„Kādreiz tauta ir sacerējusi dziesmas. Slīpējusi tās gadu simtiem caur paaudzēm līdz briljanta mirdzumam. Pēc tam daudzas no tām pazaudējusi. Palika vien dažas, ko jautrā kompānijā padziedāt, taču lielālakajai daļai no tām, bieži vien pirmais pantiņš - maza briljanta šķautnīte vien atmiņā palikusi. Ceru, ka mūsu koncertā katrs, kurš atnāks, varēs atrast savu briljantu,” uzsver grupas „Laimas Muzykanti” līderis Artūrs Uškāns.

Grupa „Elpa”, savukārt, dāvinās klausītājiem savu „zelta arhīvu” – „Senā dziesma”, „Ezerā”, „Gan es tevi izauklēšu” un citas leģendāras dziesmas.

„Pēc grupas „Elpa” līdera Jāņa Logina aiziešanas mūžībā un grupas izjukšanas 90. gadu sākumā katrs no atlikušajiem grupas dalībniekiem kādu laiku ir darbojies arī etnoroka grupā „Laimas Muzykanti”. No savas pieredzes varu kategoriski apgalvot, ka tie ir augstākās raudzes mūziķi, kādus Latvijā vien var dzirdēt. Tas ir liels gods, ka „Elpa” piekrita būt viesis mūsu koncertos,” piebilst Artūrs Uškāns.

„Laimas Muzykantu” 20 gadu jubilejas koncerti notiks Rēzeknē, Latgales vēstniecībā „Gors” (16. oktobrī), Liepājā, LOC „Rožu zālē” (30. oktobrī) un Jelgavas Kultūras namā (8. novembrī).

http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/10116

Nepalaid garām! Tiksimies koncertos!