„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Anastasija Grigorjeva kvalificējās olimpiskajām spēlēm

Lasvegasā notiek pasaules čempionāts cīņā, kurā pagājušajā nedēļā startēja Anastasija Grigorjeva. 2014. gada bronzas medaļniece Ziemeļamerikā bija piektā, toties izcīnīja ceļazīmi uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Pirmajā cīņā Anastasija, kura startēja svara kategorijā līdz 63 kg, pieveica brazīlieti Laišu Nunešu de Oliveiru – 11:1. Astotdaļfinālā Anastasija uzvarēja Adelu Hanzličkovu no Čehijas – 14:6.

Ceturtdaļfinālā tika piedzīvots zaudējums cīņā ar B. Soronzoboldai (Mongolija) – 0:10. Mongolijas pārstāve iekļuva finālā, bet A. Grigorjeva ieguva tiesības cīnīties par bronzu. Pusfinālā viņa pieveica turcieti Busi Tosunu – 16:9, bet cīņā par bronzas medaļu piekāpās Taibei Juseinai no Bulgārijas – 9:16, rezultātā – piektā vieta.

Saskaņā ar reglamentu pirmais sešinieks katrā svara kategorijā kvalificējas olimpiskajām spēlēm. Tiem, kuri nekvalificējās pasaules čempionātā, būs iespēja to izdarīt 2016. gada kvalifikācijas turnīros.