„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.8 °C
apmācies

Uzņēmēji un mākslinieki satiksies izstādē

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija un jaunieši Rīgas ielas svētkos veidoja instalāciju „Lidojošais ziedu paklājs”, ko 19. septembrī viņi dāvinās franču uzņēmuma SIA „Axon’ Cable” atvērto durvju dienas izstādē kā veltījumu ražotnes pastāvēšanas 50 gadu un Latvijas rūpnīcas 15 gadu jubilejā.

Mākslinieku asociācijas vadītāja Mairita Folkmane „Latgales Laikam” pastāstīja, ka instalācijā izmantoti kabeļu pārpalikumi un 15 gaismas bateriju lampiņas, kas simbolizēs Daugavpils rūpnīcas 15 gadus.

„Atvērto durvju dienā, kas notiks 19. septembrī no plkst.12.00 līdz 15.00, darbosies mūsu asociācijas mākslinieku darbu izstāde, kurā būs apskatāmi ap 30 darbi. Mēs uzņēmumam vēlāmies dāvināt ziedus, taču tie būs neparasti -- gaismas ziedi, ieausti lidojošā paklājā, jo arī pa „Axon’ Cable” ražotajiem kabeļiem lido gaisma un enerģija. Tāpat šonedēļ durvis vērs mūsu asociācijas izstāde „Axon’ Cable” galvenajā mītnē Francijā. Tur būs pārstāvēti 50 mākslinieki ar gandrīz 100 darbiem.

Visu rakstu lasiet 18. septembra numurā.