„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Sventē izcīnītas pirmā MTB maratona godalgas

Labākajiem velosportistiem vajadzēja vien stundu un 12 minūtes, lai finišētu pirmajā MTB Daugavpils novada maratonā, kas notika 20. septembrī Sventes ciema lauku ceļos. Tajā piedalījās 127 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas.

Sacensību dalībnieki atkarībā no vecuma grupas veica pusmaratona (19 km) vai maratona (38 km) garas distances un Tautas brauciena distanci (5 km). Tautas braucienā piedalījās 21 riteņbraucējs, pusmaratona distanci veica 49 riteņbraucējs (14 sievietes un 35 vīrieši) un maratona distanci – 57 riteņbraucēji.

Ar lielu laika atrāvienu -- 1min. 4sek. -- galvenajā maratonā distancē kopvērtējumā uzvarēja Pļaviņu pārstāvis Raimonds Brics (1 h 11 min. 59 sek.). Viņam ir zelta godalga arī savā vecuma grupā, tāpat līderpozīcijas starp vienaudžiem saglabāja Kaspars Škinčs (Rēzekne) un Aivars Ukins (Līvāni).

Pusmaratonā, kur varēja startēt arī sievietes, par absolūtajiem uzvarētājiem kļuva Kristīna Noreikiene (41 min. 12sek., Viļņa, Lietuva) un Aivars Uzols (38 min. 23 sek., Daugavpils), kurš šovasar, izcīnīdams pasaules kausa posma sudraba godalgu, ir pievienojies ultratriotlonistu elitei.

Visu rakstu lasiet 25. septembra numurā.