„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Trīs ielas remontēs par pašvaldības līdzekļiem

Daugavpils domes deputāti nobalsoja par ilgtermiņa kredīta ņemšanu triju pilsētas ielu – Alejas, Mazās Dārza un Pumpura ielas remontam.

Aizņēmuma summa būs 366 888 eiro, kredīts tiks ņemts Valsts kasē uz 20 gadiem. Projekta kopējās izmaksas – 713 875 eiro, visa summa ir pašvaldības nauda, bez ES fondu dalības.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka minēto posmu uzturēšana izmaksā ļoti dārgi, jo īpaši tas sakāms par Pumpura ielas grantēto posmu no Bauskas līdz Strādnieku ielai. Aprēķināts, ka remonts izmaksās lētāk un būs izdevīgāks. Tiks arī nomainīts ielu apgaismojums ap Jaunavas Marijas baznīcu.

Darbus veiks trīs būvfirmas, termiņš – 2016. gada jūnijs.

Daži deputāti jautāja domes Finanšu nodaļas vadītājai Edītei Upeniecei, vai pašvaldībai nav pārāk daudz kredītu. Viņa atbildēja, ka Daugavpils kredītportfelis nepārsniedz normu, esot pat rezerve, tāpēc vēl var droši ņemt kredītus.