„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Pie Porohovkas var laisties pa virvju ceļu

Gadu pēc Porohovkas ezera iztīrīšanas Ķīmiķu mikrorajonā Daugavpilī pie tā ierīkots moderns bērnu rotaļu laukums, kuram līdzīgu pilsētā nav.

Pagājušā gada rudenī iztīrīja mazo ūdenstilpi, kas ilgu laiku bija nolaista – izvāca niedres un atkritumus, un tagad šī teritorija pārvērtusies pilnvērtīgā un gleznainā bērnu un pieaugušo atpūtas vietā.

Bērnu rotaļu laukums nemaz neatgādina ierastos kompleksus ar metāla rīkiem, kas ne vienmēr ir droši. Šeit viss ir izgatavots no koka, piesūcināts ar antiseptiķi, kurš aizsargā no sēnītes, ugunsgrēka un kukaiņiem. Laukums lieliski iekļaujas lielā mikrorajona apkārtējā ainavā. Šeit ir virvju ceļš bērniem no 6 gadu vecuma, balansēšanas elementi un šķēršļu josla bērniem no 4 gadiem, kopā 12 elementi. Vietas īpatnību dēļ (laukums atrodas nelielā nogāzē) paredzēts, ka lejā bērni laidīsies pa virvju ceļu, bet augšā kāps caur šķēršļu joslu. Savukārt pieaugušie var izmēģināt savus spēkus uz stieņa.

No rīta laukums bija gandrīz tukšs, tomēr „Latgales Laikam” palaimējās satikt jauno māmiņu Evitu Gulidovu ar divgadīgo meitu Karolīnu. Evita jau sen dzīvo piecstāvu mājā iepretim Porohovkas ezeram un atceras, kā teritorija izskatījās agrāk. Viss bija tik nepievilcīgs, ka nemaz negribējās nākt uz šejieni. Tagad viņa ik dienu pastaigājas šeit ar ģimeni, bet mazajai Karolīnai patīk jaunais rotaļu laukums. Evita saka, ka vakaros šeit esot ļoti daudz bērnu.

Visu rakstu lasiet 25. septembra numurā.