„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Aicina skolēnus konkursā veidot uzrunu Latvijas dzimšanas dienā

Valsts prezidenta kanceleja aicina visu Latvijas skolu 5.-12.klašu skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā „Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā”, sacenšoties par iespēju kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni 18.novembrī valsts svētku koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī teikt savu uzrunu visai Latvijai.

 Konkursa uzdevums ir

  • rakstiskas esejas vai
  • video

veidā izklāstīt, ko teiktu skolēns 18.novembra uzrunā, ja viņš būtu Valsts prezidents.

 Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu patriotismu, lepnumu par savu valsti, interesi un izpratni par Valsts prezidenta vietu, lomu un tā funkcijām. Konkursā skolēni var piedalīties individuāli, vai arī radošo video darbu veidot komandā līdz trim cilvēkiem.

 Vērtējot darbus, tiks ņemta vērā autora vai skolēnu komandas radošā ideja, darba oriģinalitāte un darba atbilstība konkursa tēmai.

 Radošo darbu vērtēšanas komisija:

  • Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas asociētā profesore, Dr.sc.pol. Daina Bāra,
  • Nacionālās aizsardzības akadēmijas vadošā pētniece, Dr.sc.pol. Ieva Bērziņa,
  • Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas asociētais profesors, Dr.sc.pol Ivars Ijabs,
  • Valsts prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomniece Karīna Rāviņa-Vimba,
  • Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta vadītājs Oskars Volfs.

 Desmit labāko darbu autori pirms Latvijas dzimšanas dienas tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, saņems piemiņas veltes, iepazīsies ar Valsts prezidenta kancelejas darbu Valsts prezidenta pagaidu rezidencē Melngalvju namā. Tāpat dalībnieki sacentīsies par iespēju kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni 18.novembrī Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas koncertā teikt savu uzrunu visai Latvijai.

Darbus konkursam jāiesūta līdz 29.oktobrim. Rakstiskās esejas aicinām sūtīt uz e-pasta adresi info@president.lv, norādot konkursa dalībnieka vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi. Video nepieciešams ielādēt kādā no failu glabāšanas pakalpojumu sniedzēju sistēmām (piemēram, failiem.lv) un attiecīgo saiti kopā ar konkursa dalībnieku vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi nosūtīt uz e-pastu info@president.lv.