„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Kaspars Zemītis: „Klasiskā ģitāra izsaka manu būtību”

Esmu ārkārtīgi laimīgs, ka varu spēlēt tik dažādu mūziku, tas ir mans ampluā – būt tik daudzpusīgam un interesēties par daudzām lietām, - saka izcilais akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis, kas Daugavpilī viesojās ar koncertu „Ģitāra un stāsti”. Lieliskais mūziķis, pedagogs un arī stāstnieks uzskata, ka ģitāra ir viens no pieejamākajiem instrumentiem, kas var bagātināt cilvēka dzīvi ar mūziku.

Koncertā Vienības namā Kaspars Zemītis solo sniegumā un kopā ar stīgu kvartetu spēlēja gan klasiskus skaņdarbus ģitārai, gan arī savus aranžējumus un kompozīcijas. Skanot E.Dārziņa „Melanholiskajam valsim”, acis īsti netic tam, ko ausis dzird, jo šķiet, ka tik daudzbalsīgi nevar dziedāt viena vienīga ģitāra. Savukārt mūziķa sacerētie skaņdarbi spēj aizvest viņa sajūtu pasaulē, piemēram, iztēlojoties vasaras debesis pie Kuldīgas.  

Kaspars uzskata, ka ģitāra ir universāls instruments: „Izbaudu to, ka varu gan akadēmisku koncertu nospēlēt, gan roku un džeza mūziku. Klasiskā ģitāra ir instruments, kas šobrīd izsaka manu būtību, dzied tā, kā es gribētu, lai tas dzied.”

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.