„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Daugavpils Universitātē - studentu festivāls “Online”!

No 26. līdz 29. oktobrim Daugavpils Universitātē norisināsies studentu festivāls “ONLINE”, ko organizē Latvijas Kristīgā Studentu Brālība. Festivāla laikā studenti tiks aicināti īpaši pievērst uzmanību un domāt par tādām būtiskām tēmām kā identitāte un vērtība, mērķtiecīga dzīve, attiecības un nākotne.

Vārds “ONLINE” mūsdienu jauniešiem nav nekas svešs- tehnoloģijām attīstoties, ir iespējams pieslēgties internetam 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā un visa nepieciešamā informācija, iespēja komunicēt ar cilvēkiem, kuri ir pat otrā pasaules malā ir viegli pieejama. Taču, no otras puses, šajā informācijas laikmetā cilvēki nereti neaizdomājas par jautājumiem, kuri ir patiešām nozīmīgi- kāda ir mana identitāte? Manas dzīves mērķis? Kāda nozīme ir attiecībām manā dzīvē? Vai ar šo dzīvi viss beidzas? Kas notiek pēc nāves? Festivāla laikā studenti tiks aicināti pievērsties šiem jautājumiem un, iespējams, atrast atbildes uz kādiem no tiem.

Nedēļas gaitā DU fakultātēs un dienesta viesnīcās būs sastopamas brīvprātīgo komandas, kuras gan sniegs informāciju par vakara pasākumiem, gan piedāvās garāmgājējiem tēju un cepumus, kā arī aicinās izteikt viedokli par dienas tematu, rādīs teatrālus skečus un piedāvās iesaistītes citās aktivitātēs. Otrdien, 27. oktobrī festivāla ietvaros būs internacionālā diena un viesi no Itālijas, Ukrainas, Skotijas vadīs darbnīcas, kurās būs iespējams iepazīties ar šo tautu mūziku, dejām, spēlēm, kā arī nobaudīt nacionālos ēdienus.

Studentu festivāla “ONLINE” pasākumi norisināsies no 26. līdz 29. oktobrim katru vakaru pulksten 18:00, DU 115. auditorijā (Vienības ielā 13). Dalība pasākumos ir bez maksas.

Katru vakaru pasākuma apmeklētājus sagaidīs muzikāli un teatrāli priekšnesumi, vērtīgas uzrunas un diskusijas par noteiktu tēmu, kā arī citi pārsteigumi. Festivālā studentus uzrunās lektors no Lielbritānijas- Maikls Ots, kurš ir studējis teoloģiju Edinburgā un šobrīd pavada lielu daļu laika ceļojot un runājot par ar ticību saistītām tēmām Eiropas universitātēs. Tāpat festivālā uzstāsies mūzikas grupa no Daugavpils “Solite”, mūziķi Mareks Sarnovskis, Laura Bicāne un vijolniece Marina Gnatišina.

Studentu festivālu „ONLINE” rīko biedrība „Latvijas Kristīgā Studentu Brālība” (LKSB) sadarbībā ar Daugavpils draudzēm. LKSB ir starpkonfesionāla biedrība ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu, kas jau 20 gadu darbojas universitātēs visā Latvijā, organizējot lekcijas, seminārus un konferences.

Vairāk informācijas: www.lksb.lv/studentufestivals