„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Aicinām pieteikt skolotājus konkursam “Gada sporta skolotājs”

Publicēts nolikums un izsludināta kandidātu pieteikšana konkursā „Gada sporta skolotājs”, kas pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iniciatīvas šogad notiek jau vienpadsmito reizi. Konkursa mērķis ir atrast labāko, profesionālāko sporta skolotāju valstī, veicināt šīs profesijas prestižu, kā arī motivēt un veidot pozitīvu attieksmi sabiedrībā attiecībā uz fiziskajām aktivitātēm.

 Konkurss noritēs divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija vērtēs saņemtos pieteikumus un sporta stundu videoierakstus. Dalībnieks ar lielāko vidējo punktu skaitu no katra reģiona kļūst par reģiona uzvarētāju un tiek izvirzīts konkursa otrajai kārtai. Otrajā kārtā tiks vērtēta sporta skolotāju vadītā sporta stunda klātienē kādā no Rīgas vidusskolām. Konkursa pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēju pārstāvētajām skolām tiks piešķirts finansējums sporta inventāra iegādei 500 eiro vērtībā.

 Konkursa vērtēšanas komisijā darbosies gan IZM pārstāvji, gan pieredzes bagāti pedagogi, sportisti un nozares speciālisti: žurnālists Armands Tripāns, vieglatlēte Ineta Radēviča, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studiju prorektore Antra Fernāte un 2006. gada Gada sporta skolotājs Austris Āboliņš.

 Dalībai konkursā profesionālāko sporta skolotāju var pieteikt jebkura valsts vai pašvaldības dibināta skola vai pašvaldības izglītības pārvalde vai departaments. Pieteikuma anketa un sporta stundas videoieraksts digitālā formātā konkursam jāiesniedz līdz 2015. gada 6. novembrim.

 Konkursa nolikums publicēts Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā http://www.izm.gov.lv/lv/sports/konkursi/gada-sporta-skolotajs/2015.