„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Daugavpils jaunajiem cirka māksliniekiem – pirmā vieta

Daugavpilī 23. oktobrī notika IX starptautiskais bērnu un jauniešu cirka mākslas festivāls „Parad Alle 2015”. Dalībnieki vecumā no 8 līdz 20 gadiem lika skatītājiem iespiesties dziļāk krēslos un satraukumā izsaukties, bet pēc tam skaļi aplaudēt. Daži festivāla dalībnieku priekšnesumi pārsteidza ar savu sarežģītību un virtuozo izpildījumu.

Fināla koncerts vienmēr ir krāšņs un aizraujošs, un tikai dalībnieki un viņu treneri zina, cik grūti ir koncentrēties, neuztraukties un visu izpildīt maksimāli pareizi, lai priekšnesums izdotos un skatītāji gūtu baudījumu. Šogad nopietnajā cirka mākslas konkursā piedalījās bērni un pusaudži no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Kopā Daugavpilī pulcējās 60 dalībnieki (13 kolektīvi). Latviju festivālā pārstāvēja Rīgas un Salaspils studijas, kā arī Daugavpils cirka kolektīvi „Jaunība” un „Vivat”. Šogad žūriju vadīja Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska.

Daugavpils var lepoties ar savu dalībnieci Luīzi Prokofjevu, kura uzvarēja 11—14 gadu vecuma grupā. Luīzei ir 13 gadi, viņa mācās septītajā klasē un četrus gadus nodarbojas studijā „Jaunība” Marijas un Jevgeņija Čirkovu vadībā.

Visu rakstu lasiet 27. oktobra numurā.