„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Starpsezonā jābūt īpaši uzmanīgiem uz autoceļiem - no rītiem tie var būt slideni!

Starpsezonā oktobra beigās un novembra sākumā, kad ziemas apstākļi vēl nav iestājušies, bet gaisa temperatūra dienā un naktī var svārstīties 10-15 grādu amplitūdā, autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem uz ceļiem. No rītiem tie var būt slideni!

 Autoceļu preventīvā kaisīšana tiek uzsākta, iestājoties noturīgi zemajām temperatūrām, kad zemes virskārta sasalst un sāk veidoties apledojums. Tāpēc starpsezonā, kad ceļu kaisīšana vēl nenotiek, autovadītājiem īpaša uzmanība jāpievērš laika apstākļiem, ceļa un  savas automašīnas stāvoklim. Aicinām izvēlēties atbilstošu ātrumu un braukšanas manieri!

 Transportlīdzekļu vadāmība var pasliktināties arī uz slapja ceļa, vai tāda, kas ir nokaisīts ar koku lapām un tamdēļ kļuvis slidens. Šajā laikā aktīvā satiksme rīta un vakara stundas jau norisinās tumsā un samazinātas redzamības apstākļos, kad ceļš var nebūt pietiekami labi pārskatāms.

 Aicinām autovadītājus arī pārliecināties par to, ka jūsu automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

 Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.