„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Jauni trotuāri ir vajadzīgi

Daugavpils iedzīvotāji ir ievērojuši  pašvaldības iniciatīvu - vienlaikus ar pilsētas centra ielu labiekārtošanu jaunas flīzes tiek klātas uz trotuāriem, kuri stiepjas gar sen neapdzīvojamām un pamestām ēkām.

Uz redakciju piezvanīja centra iedzīvotāja un interesējās, kāpēc, piemēram, ieklātas jaunas flīzes Krāslavas ielā gan divām neapdzīvotām mājām un posmā Lāčplēša ielas sākumā. Vai nebūtu labāk remontēt trotuārus, kuri jau sen ir izlauzīti, piemēram, Sporta ielā gar Daugavpils Universitātes kopmītnēm, kur iet daudz cilvēku.

„Latgales Laiks” uzdeva šo jautājumu domes vadībai. Kā teica Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, izskaidrojums ir pavisam vienkāršs – minētajos posmos ir intensīva gājēju plūsma. Trotuāru, ko pašlaik remontē Lāčplēša ielas posmā no Teātra līdz Muzeja ielai, aktīvi izmanto Grīvas iedzīvotāji, kuri šeit nogriežas no tilta vai dodas uz to. „Nevienam nav noslēpums, ka liela daļa Grīvas iedzīvotāju iet kājām,” teica P. Dzalbe.

Visu rakstu lasiet 20. novembra numurā.