„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Palīdzēsim Vadimam tikt galā ar ļauno slimību!

Dzirdot malu malās dažādus bēdu stāstus, vienmēr šķiet, ka pašu tas nekad neskars. Tā domāja arī krāslaviete Marina Petkune, līdz viņas ģimeni piemeklēja nelaime. Vecākajam dēlam Vadimam ārsti pavasarī diagnosticēja ļaunu slimību – limfoleikozi jeb asins vēzi.

Marina stāsta, ka dēls nekad vecākiem nav sūdzējies par veselību, taču pavasarī atzinies, ka viņam esot palielināti limfmezgli. Simptomi atgādināja gripu – neliels savārgums, temperatūra. Šķiet, slimība viņam nemanot piezagusies klāt un pēkšņi likusi sevi manīt.

Jau kopš pavasara Vadims dzīvo Rīgā īrētā kopmītņu istabiņā netālu no Linezera slimnīcas, kurp viņam regulāri jādodas uz ķīmijterapiju. Marina ir pateicīga valstij, kas to apmaksā. Veiksmīgas ārstēšanās rezultātā Vadims var tikt līdz nākamajam solim – kaula smadzeņu transplantācijai. Viņa gadījumā tikai ar šīs operācijas palīdzību slimību var apkarot pilnībā. Diemžēl pēc triju ķīmijterapijas kursu veikšanas nav cerētā rezultāta, un ārsts izrakstījis īpašus medikamentus, kas pašlaik esot Vadima vienīgā cerība. Viens šo medikamentu kurss maksā 18 000 eiro. Ārsti prognozē, ka puisim būs nepieciešami vismaz trīs ārstēšanās kursi, lai viņš būtu gatavs operācijas veikšanai. Taču arī tie nedod nekādu garantiju. Operāciju plānots veikt Viļņā, turklāt Vadimam jau ir atrasts donors starptautiskajā donoru tīklā. Operāciju apmaksā valsts, taču līdz tai Vadimam vēl jātiek.  

Padzirdējuši par Marinas un Andreja Petkunu dēla nelaimi, tūdaļ atsaucās viņu jaunākās meitas Evijas klasesbiedru vecāki, un sociālajos tīklos ātri vien parādījās sauciens pēc palīdzības. Marina ir aizkustināta par cilvēku atsaucību, palīdzību piedāvā pat svešinieki. Kopīgiem spēkiem vecākiem ir izdevies savākt nepieciešamos 9000 eiro, lai varētu veikt aptiekā priekšapmaksu un pasūtīt dārgos preparātus.

Pašlaik Marina kārto visus nepieciešamos dokumentus, lai varētu atvērt kontu labdarības fondā Ziedot.lv. Šī procedūra var aizņemt laiku, kura puisim atliek arvien mazāk, tāpēc ziedojumus pagaidām var pārskaitīt uz Vadima mammas kontu: LV72UNLA0050002804601, Marina Petkune, p.k.: 061171-12426.

Palīdzēsim kopīgiem spēkiem Vadimam uzvarēt slimību!