„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Tumšajiem gājējiem jākļūst redzamiem

Pateicoties Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), Latvijas samariešu apvienības un Valsts policijas „tumšo” gājēju glābšanas akcijai „Esi gaismas vest-nesis”, 19. novembrī daudzi Daugavpils, Krāslavas, Preiļu reģiona „tumšie cilvēciņi” jeb gājēji un velosipēdisti, kuri pārvietojas bez gaismu atstarojošiem elementiem, saņēma atstarotājus un vestes, tā kļūdami saskatāmi autovadītājiem.

Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa Satiksmes uzraudzības rotas inspektors Kaspars Pudulis un „Latgales Laiks” maršrutā Daugavpils-Špoģi-Višķi, iespējams, izglāba 6 cilvēkus, brīdinot viņus, ka atstarotājs vai gaismu atstarojošā veste jānēsā obligāti, ja pārvietojas pa neapgaismotu ielu vai ceļa malu.

Vecstropu ciemā Naujenes pagastā, kur pirms divām nedēļām tika notriekts gājējs, ir gājēju ietve, tomēr cilvēki atkal pārvietojās pa braucamo daļu. Kāds vīrietis teica, ka māja taču atrodas netālu no veikala, gandrīz aiz stūra, tāpēc atstarotāju un mobilo tālruni, kura gaisma var aizvietot atstarotāju, viņš bija atstājis mājās. Vēl divi vīrieši, pansionāta iemītnieki, bez atstarotājiem bija atnākuši uz veikalu pēc kafijas. Viņi saņēma vesti, un ceļu turpināja jau pa ietvi.

Visu rakstu lasiet 24. novembra numurā.