„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+2.6 °C
daļēji mākoņains

Kultūras pasākumu biļetes pagaidām nekļūs dārgākas

Pēc pagājušajā nedēļā notikušās protesta akcijas, kas bija vērsta pret plānotās PVN 21% likmes piemērošanas kultūras un izklaides pasākumiem, panākta vienošanās pagaidām šo lēmumu atlikt līdz 2017. gadam.

Jāatgādina, ka septembrī valdība akceptēja Finanšu ministrijas ierosinātos grozījumus „Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā”, saskaņā ar kuriem no nākamā gada 1. janvāra kultūras pasākumiem bija paredzēts piemērot PVN 21% likmi. Šis lēmums izraisījis asas diskusijas un neapmierinātību sabiedrībā.

Likuma grozījumi visvairāk varētu skart dažādu viesmākslinieku koncertus, izrādes un pasākumus, arī mūzikas un mākslas festivālus.

Daugavpils Latviešu kultūras centra direktore Regīna Osmane uzskata, ka šādām likuma izmaiņām uzreiz sekos pasākumu biļešu sadārdzināšanās, kas savukārt var ietekmēt to apmeklētību. „Mūsu pašvaldība jau tā ir pretimnākoša un nosaka pasākumiem pieejamas biļešu cenas, lai cilvēki varētu tos apmeklēt pēc iespējas kuplākā skaitā. Ja būs jāpiemēro PVN 21% likme, biļešu cenas pieaugs, bet ļoti gribas, lai vietējiem cilvēkiem būtu iespēja klausīties arī klasiskās mūzikas koncertus. Ja uz pasākumu nāk visa ģimene, tad tas sitīs pa kabatu,” saka R. Osmane.

Visu rakstu lasiet 1. decembra numurā.