„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Jaunais treneris attīsta bērnu sportu

Ja kaut kas ļoti patīk, nodarboties ar to nekad nav par vēlu. Cīkstonis, Demenes pagasta sporta grupu treneris, Daugavpils Universitātes pirmā kursa students Vladislavs Šmeišs to zina no savas pieredzes.

To, ka Vladislavs ir pelnījis kļūt par publikācijas varoni, Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne mums ir teikusi jau sen. Pilsētā tas varbūt arī nebūtu tik pamanāms, bet laukos jauns, uzņēmīgs un mērķtiecīgs cilvēks ir zelta vērts, vēl jo vairāk tāpēc, ka viņš iesaista bērnus sporta nodarbībās, novēršot jaunās paaudzes uzmanību no datoriem un pārmērīgas citu tehnoloģiju lietošanas.

Vladislavs vairākus gadus organizē sporta nodarbības Demenes pagasta bērniem. Ilgu laiku viņš to darīja pilnīgi par velti, pēc paša vēlēšanās rīkojot nodarbības visiem interesentiem. Viņa iniciatīvu atbalstīja pagasta pārvaldē, piešķīra telpas kultūras namā, un bērniem ātri pievienojās pieaugušie. Viss sākās ar dažiem cilvēkiem, pēc tam savu lomu nospēlēja „bezdrāts telefons”, un audzēkņu skaits pieauga vairākkārt. Tagad nodarbības interešu grupā „Esi vesels” notiek trīsreiz nedēļā, trenerim ir nepieciešamais inventārs, bet, pats galvenais – audzēkņu cieņa.

Visu rakstu lasiet 11. decembra numurā.