„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Topošie kordiriģenti sapņo par Dziesmu svētkiem

Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola ar pirmo Starptautisko jauno kordiriģentu konkursu ievadīja Staņislava Broka 90 gadu jubilejai veltītu pasākumu ciklu.

Starptautiska žūrija, kurā darbojās Ķīnas, Krievijas, Vācijas un Latvijas diriģenti, un tās priekšsēdētājs Romāns Vanags pirmā kordiriģentu konkursa Lielo balvu piešķīra Jelgavas mūzikas vidusskolas audzēknei Agnesei Šulcai. Savukārt Matīsam Circenim (Rīgas Doma kora skola) ir 1. vieta, Danai Asnatei Kļaviņai (Rīgas Doma kora skola) un Andai Paulai Bidiņai (Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola) -- 2. vieta, bet Oskaram Jeskem (Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola)un Laurai Ozoliņai (Rīgas Doma kora skola) -- 3. vieta. Citiem konkursantiem bija pasniegti Atzinības raksti un Pateicības.

Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas audzēkne Ksenija Meļņikova kordiriģenta specialitāti izvēlējusies pēc klavieru klases absolvēšanas. Viņa stāsta: „Konkursā kā spogulī ieraudzīju, ka man ir jāuzlabo latviešu valoda. Un diriģējot pietrūkst ar emocijām piesātinātu žestu.”

Visu rakstu lasiet 22. janvāra numurā.