„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.3 °C
apmācies

Deputāti dosies ekskursijā uz šmakovkas muzeju

Daugavpils domes komiteju sēdē deputāti apsprieda šmakovkas muzeja biļešu cenu pamatotību. Pavisam drīz muzeju plānots atvērt Daugavpils centrā.

Saskaņā ar lēmumprojektu, biļete pieaugušajam maksās 3,5 eiro. Dažām apmeklētāju kategorijām paredzētas atlaides – skolēniem (taču tikai tiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu), studentiem, pensionāriem un personām ar invaliditāti ieejas maksa būs 2,5 eiro. Būs arī ģimenes biļetes, piemēram, 3—5 cilvēku ģimene varēs apmeklēt muzeju, samaksājot par katru 2 eiro, kā arī grupu biļetes.

Deputāts Dmitrijs Rodionovs uzskata, ka biļešu cenas ir nepamatoti augstas, savukārt Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika atbildēja, ka cenas ir adekvātas ekspozīcijas apjomam un muzeja uzturēšanas izdevumiem. Lai apskatītu visus eksponātus, būs vajadzīga aptuveni pusotra stunda, viņa paziņoja. Pēc tam domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe piedāvāja kolēģiem 11. februārī, kad ir plānota domes sēde, aiziet uz muzeju visiem kopā un pārliecināties, ka cenas ir pamatotas.

Visu rakstu lasiet 9. februāra numurā.