„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Meklē skolēnus un pedagogus, kuriem pateikt paldies

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) no 15. februāra līdz 22. aprīlim izsludina konkursu “Skolēns, kuram es gribu pateikt paldies”, “Pedagogs, kuram es gribu pateikt paldies”.

 Piesakoties dalībai konkursā, skolēniem jāizvirza pedagogi vai pedagogiem – skolēni, kuri viņu dzīvē bijuši īpaši svarīgi, devuši kādu nozīmīgu dzīves mācību vai palīdzējuši ar savu piemēru vai konkrētu rīcību. Pieteikumā jāapraksta vai jāattēlo, kas tieši bijis tas īpašais un svarīgais, ko šī persona devusi tās pieteicējam.

 Kustības “Draudzīga skola” dalībnieki iepriekš norādījuši, ka skolās joprojām pastāv diezgan izteikta plaisa starp pedagogiem un skolēniem – daudzos gadījumos viens otram ir palīdzējuši, atbalstījuši un iedvesmojuši, taču iespējas pateikties nav bijis. Lai radītu šādu iespēju, VBTAI organizē šo konkursu, un aicina tajā piedalīties skolēnus un pedagogus, sūtot informāciju par skolēnu vai pedagogu, kurš devis nozīmīgu ieguldījumu rakstītāja dzīvē. Skolēni savus aprakstus iesūta par sev būtiskiem un svarīgiem pedagogiem, pedagogi – par skolēniem.

 Konkursa organizētāji uzsver, ka šis nav konkurss par labāko pedagogu vai skolēnu – varbūt tieši kāds “grūtais” skolēns licis paskatīties uz dzīvi citām acīm vai arī kāds skolotājs ārpus stundas ar savu rīcību vai piemēru bijis paraugs turpmākajai dzīvei? Tieši tāpat konkursa pieteikuma varonis var būt jau ir beidzis savas skolnieka vai pedagoga gaitas.

 Savus pieteikumus konkursa dalībnieki var iesūtīt elektroniski vai pa pastu. Pieteikuma izveidošanā var izmantot dažādas tehnikas – eseja, prezentācija, fotokolāža utt., taču īpaši tiek gaidīti videopieteikumi. Konkursa darbus var iesniegt no 15. februāra līdz 22. aprīlim. Labāko darbu autori tiks uzaicināti uz īpašu pasākumu 2016.gada rudenī.

 Detalizētāka informācija par konkursu pieejama VBTAI tīmekļvietnē www.bti.gov.lv, sadaļā “Konkursi”.

Komentāri

13.02.2016 15:00
izglītības darbinieks
Kas ir labākais pedagogs? Labs jautājums! Kur palika skolotāju alga par to dienu, kad bija streiks?Skolotāji taču bija darbā un veica savus darba pienākumus, kas nesaistās ar stundām. Tādu darbu ir daudz!