„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Lauksaimnieki nolēma atvērt veikalu Daugavpilī

9. februārī lauksaimnieku un lauku attīstības konsultantu darba grupa vienojās, ka sadarbībā ar Daugavpils rajona lauksaimnieku apvienību un citām biedrībām rakstīs projektus zemnieku veikala moduļa un tirdzniecības telšu iegādei.

Veikala modulis būs pārvietojams, tur pārdos vietējās saimniecībās ražotu maizi, piena un gaļas izstrādājumus, augļus, dārzeņus, bišu produktus. Darba grupa atteicās no veikala būvniecības idejas. Par 100 000 eiro, ko varētu piesaistīt ES projektā, nevar uzcelt atbilstošu ēku.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītājs Guntars Melnis ir uzņēmās veikala izveides koordinēšanu. Viņš darba grupai ieteica sadarboties ar Daugavpils rajona lauksaimnieku apvienību un citām biedrībām, kam ir pieredze projektu īstenošanā. Ja projektu iesniedz biedrība, ES tam piešķir 80% līdzfinansējumu.

Visu rakstu lasiet 12. februāra numurā.