„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Aicinām skolēnus piedalīties stādu audzēšanas konkursā „Dārznīca”

Jau piekto gadu pēc kārtas Stādu audzētāju biedrība aicina visu Latvijas skolu

1.–6. klašu skolēnus piedalīties stādu audzēšanas konkursā “Dārznīca”. Kā ierasts, arī šogad konkursa ietvaros skolēniem būs iespēja izmēģināt spēkus stādu audzēšanā, izaudzējot trīs augus, un dalīties savos novērojumos un sasniegumos ar citiem konkursa dalībniekiem izmantojot interaktīvu aplikāciju.

“Ar šo konkursu vēlamies mudināt sākumskolas skolēnus pievērsties dārzkopībai un radīt bērnos interesi par dabas sistēmu un procesu pētīšanu. Viens no mūsu mērķiem ir veidot skolēnu izpratni par dabas daudzveidību un vienotību, veicinot labvēlīgu attieksmi pret vides saglabāšanu. Priecājamies, ka katru gadu “Dārznīcas” dārzkopju pulkam pievienojas arvien jauni dalībnieki, kas vēlas palīdzēt mazai sēkliņai tapt par spēcīgu augu. Esam gandarīti arī par iepriekšējos gados iepazītajiem stādu audzēšanas entuziastiem, kas vēlas turpināt augu pasaules izzināšanu un ar nepacietību gaida jaunā “Dārznīcas” gada sākumu. Ja, uzsākot šo konkursu, pedagogi aicināja savus audzēkņus tajā piedalīties, tad patlaban jau skolēni ir tie, kas mudina savus skolotājus sekot paziņojumam par pieteikšanos. Esam saņēmuši pedagogu apliecinājumus, ka mūsu konkurss tiek novērtēts arī kā saistošs un praktisks veids skolēnu zināšanu papildināšanai dabaszinībās un vides izglītībā.” stāsta Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Ejot kopsolī ar mūsdienu tehnoloģijām, dalībnieki savas konkursa laikā veiktās aktivitātes var publicēt interaktīvajā aplikācijā, kuras pieejas saite atrodama „Dārznīcas” sociālā tīkla Draugiem.lv profilā, un projekta mājaslapā www.darznica.eu. Katra konkursa dalībnieka uzdevums ir kļūt par „Dārznīcas” sekotāju, izveidot savu individuālā dalībnieka vai komandas profilu aplikācijā, dalīties paveiktajā un atzīmēt arī savu skolu lielajā “Dārznīcas” ģimenes kartē.

Projektam tiks piedāvāti 2000 stādu audzēšanas komplekti, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados. Tajos ir iekļauti trīs dažādu augu – lupīnas, hostas un ogābeles stādmateriāli, kā arī viss nepieciešamais audzēšanai – augsne, podiņi, keramzīts, mēslojums un „Augu dienasgrāmata”, kurā skolēniem būs jāpieraksta visas veiktās aktivitātes, savi novērojumi un secinājumi par stādu audzēšanas procesa gaitu projekta laikā.

Rezervēt stādu audzēšanas komplektus var skolotāji, vecāki vai jebkuras Latvijas skolas 1.–6. klašu skolēni, aizpildot pieteikuma anketu interneta vietnē: http://ej.uz/2016darznica. Pieteikšanās būs atvērta no 17.03.2016., un tā tiks slēgta mirklī, kad tiks rezervēti visi izplatīšanai paredzētie 2000 komplekti. Ja nepaspēsiet pieteikties, ir iespēja piedalīties konkursā arī ar saviem stādu audzēšanas materiāliem, savukārt visus konkursa dokumentus būs iespējams lejupielādēt konkursa mājaslapā.

Konkursa nolikumu, kā arī sīkāku informāciju par konkursa norisi varat atrast mājaslapā www.darznica.eu.

Kontaktinformācija jautājumu gadījumā: e-pasts: skolenu.konkurss@darznica.lv; tālrunis: +371 29716155