„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

DU jubilejas gadā balvas pasniedza kustībā

Daugavpils teātrī jau astoto reizi notika Daugavpils Universitātes „Gada balvas” pasniegšanas ceremonija. Netika aizmirsts neviens. Hesperīdu zelta ābolu – mūžīgās jaunības simbolu, saņēma jauni un pieredzes bagāti zinātnieki, studenti, darbinieki un augstskolas sponsori. Balvu saņēma arī laikraksts „Latgales Laiks” kategorijā „Gada medijs”.

Pasākuma rīkotāji bija pacentušies godam, pārvēršot ceremoniju īstā šovā ar daudziem jaukiem pārsteigumiem. Gada balvas zinātnē tika pasniegtas nopietnā gaisotnē, bet pēc tam uz skatuves kāpa vadītājs, populārais latviešu aktieris Andris Bulis, kurš acumirklī zālē ieviesa jautrību, bet viņam uz skatuves sekoja visdažādākie transporta līdzekļi, dažbrīd pat ļoti īpatnēji. Lai pasniegtu balvu „Gada skola”, uz teātra skatuves piesardzīgi uznāca zirgu sētas „Klajumi” staltās iemītnieces kopā ar savu saimnieci Ilzi Stabulnieci, DU rektors Arvīds Barševskis uzbrauca ar elektromobili, bet teātra aktieris Ritvars Gailums ieradās ar kvadraciklu. Andris Bulis nomainīja vairākus tērpus un septiņus velosipēdus. Kustības, virzītājspēka akcentēšana simbolizēja vispusīgu attīstību augstskolai, kura šogad svinēs 95 gadu jubileju. Par pasākuma muzikālo pavadījumu rūpējās Atis Auzāns, grupas „Otra puse” solists Normunds Pauniņš, Daugavpils teātra deju grupas aktieri un Daugavpils dziedātāja Lidija Breska, kura uznāca uz skatuves dažādos tēlos. Viena viņas uzstāšanās atgādināja Aminatas priekšnesumu „Eirovīzijā 2015”. Otra priekšnesuma laikā dziedātāja gulēja vannā, bet skats uz viņu no augšas tika translēts uz lielā ekrāna. Gan skaņa, gan skatuves noformējums bija augstā līmenī.

Kas saņēma DU Gada balvas, lasiet 18. marta numurā.