„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Atkritumus no ielu sarkanajām līnijām izvedīs katru dienu

Daugavpils dome apstiprināja grozījumus saistošajos noteikumos, kas attiecas uz atkritumu apsaimniekošanu. Saskaņā ar tiem, konteineri, kuri atrodas uz ielu sarkanajām līnijām, jāiztukšo ik dienu.

Sakarā ar to pilsētas iedzīvotāji ir nobažījušies, ka atkritumu izvešanas tarifs neizbēgami pieaugs. Sarkanā līnija ir domājama robeža, kura atdala apbūvei paredzēto teritoriju no tās, uz kuras apbūve ir aizliegta, t. i., ielas, braucamā daļa utt. Atkritumi no sarkanā līnijas jāizved ik dienu, lai pārpildītie konteineri nebojātu pilsētas ainavu.

16. martā atkritumu izvešanas operators „Clean R” publiskoja pilsētas plašsaziņas līdzekļos paziņojumu, ka, neatkarīgi no pašvaldības noteikumiem, uzņēmums darīs visu iespējamo, lai maksa par atkritumu izvešanu nepieaugtu. „Tarifs par atkritumu izvešanu ir fiksēta -- tā nevar mainīties pat tad, ja mainās kādas tās komponentes cena. Savukārt pakalpojuma kopējo cenu ietekmē vairāki faktori, kuri mainās atkarībā no izmaiņām, ko pašvaldība ievieš to vai citu pakalpojumu sniegšanas jomā,” skaidroja „Clean R” preses sekretārs Kaspars Līcītis. Sadzīves atkritumu izvešanas tarifu veido trīs komponentes: dabas resursu nodoklis, cena par atkritumu izvešanu uz speciālu poligonu un šī pakalpojuma sniedzēja izdevumi.

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.