„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Biķerniekos gaida ceļu un gaismu, neapmierināti ar skolas direktoru un iecirkņa inspektoru

Daugavpils novada vadības tikšanās ar Biķernieku pagasta iedzīvotājiem pagāja ātri. Sapulces dalībnieki uzdeva dažādus jautājumus, bet to risinājums lielākoties „atdūrās” pret līdzekļu trūkumu budžetā.

Biķerniekos runāja arī par mūžīgo ceļu jautājumu, taču lielas kaislības tas neizraisīja. Klātesošie interesējās, kāpēc ceļu tīra ar greideri līdz Krivošejevai, ja loģiski būtu to darīt līdz Bramanišķiem. Sekoja tradicionālā atbilde – tiek tīrīts pagasta ceļa posms, bet tālāk ir valsts ceļš, kas atrodas uzņēmuma „Latvijas autoceļu uzturētājs” bilancē.

Grants ceļu līdz Biķerniekiem nogreiderēja pirms vadības ierašanās, savukārt novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins atbildēja, ka „Latvijas autoceļu uzturētājam” speciāli nav zvanīts, tā vienkārši ir sakritība.

„Biķernieki ir vienīgais ciemats, uz kuru nevar normāli aizbraukt – no visām pusēm tikai grants ceļi. Ministrija plāno ierīkot labu ceļu, bet, kad tas notiks, nav zināms. Lai jums būtu priekšstats par šāda ceļa būvniecību – izmaksas ir 75—78 tūkstoši eiro par kilometru,” pastāstīja A. Kucins.

Aktīvi tika apspriests bērnu vasaras nodarbinātības jautājums. Novads ir ieinteresēts, lai bērni vairāk strādātu zemnieku saimniecībās. Nav aizliegts noformēt darbā arī savus bērnus.

Novadā iebilst pret nodarbinātību pagastu pārvaldēs, tur pietiek kadru, tāpēc darbs bērniem nav jāizdomā. Teritoriju labiekārtošanā parasti piedalās bezdarbnieki Nodarbinātības valsts aģentūras programmas ietvaros („simtlatnieki”), pagājušajā gadā pagastā tajā bija iesaistīti 24 cilvēki (2015. gadā reģistrēts 31 bezdarbnieks).

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.